Cultuureducatie Netwerkmiddag in Vlaardingen

nieuws

Jaarlijks worden er netwerkmiddagen georganiseerd omtrent cultuureducatie.
Op woensdag 27 mei vond in KADE40 de Netwerkmiddag voor onderwijs en culturele instellingen van Vlaardingen plaats. Na de opening door wethouder van cultuur dhr. Oosterom was er een inspirerende keynote speech van Lodewijk Ouwens over het belang van creativiteit in het onderwijs. Erik van Duijvenbode gaf een korte toelichting op de stand van zaken omtrent Cultuureducatie met Kwaliteit en de ontwikkelingen in het Kunst- en Cultuurplan, dat vanaf nu Vlaardingse Schatten heet.

Hierna werden de aanwezigen getrakteerd op een minimusical door de kinderen van het Hofpleintheater die wekelijks in KADE40 repeteren.

Het tweede gedeelte van de middag stond in het teken van het Cultuurcafé. Onderwijs, instellingen en vakdocenten gingen met elkaar in gesprek over de volgende vraag: Op welke manier kunnen lessen door leerkrachten en activiteiten door culturele partners op het gebied van cultuuronderwijs beter op elkaar aansluiten?
Na een korte samenvatting op wat werd besproken was er onder het genot van een hapje en drankje nog tijd om met elkaar na te praten en te netwerken.