Cultuurprofielschool nu ook beschikbaar voor het basisonderwijs

Inspiratie, nieuws

Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen zich al langer onderscheiden door zich te profileren als Cultuurprofielschool. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die cultuuronderwijs hoog in het vaandel hebben staan. Het is Cultuurprofiel is nu ook beschikbaar voor het basisonderwijs. Daarover is meer te lezen op de website, een initiatief van de Vereniging CultuurProfielscholen-PO (afgekort als VCPS-PO). Dit is een vereniging voor de basisscholen die meer doen op het gebied van kunst en cultuur dan gemiddeld.

De initiatiefnemers zeggen over hun vereniging, cultuurprofielschool en de website:

De basisscholen binnen de vereniging zitten vaak regionaal gezien ‘aan het plafond’ wat betreft hun kennis en uitwisseling hiervan. Bovendien zijn het scholen die graag erkenning zouden willen voor hun – naar eigen zeggen – excellente werken op het gebied van cultuuronderwijs. Een cultuurprofielschool in het basisonderwijs handelt vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur toegevoegde waarde heeft voor de brede ontwikkeling van de talenten van haar leerlingen, waarbij kunst en cultuur duurzaam verankerd en geborgd zijn binnen het gehele curriculum. 10% basisscholen geïnteresseerd in lidmaatschap. De vereniging verwacht dat de komende jaren ongeveer 10% van de basisscholen zich aan zullen sluiten. Basisscholen kunnen zich aanmelden als aspirant-lid.

Neem contact op met Erik van Duijvenbode (via erik@stichtingmooiwerk.nl) als je interesse hebt om als school het Cultuurprofiel te kunnen voeren.