Basiscursus gitaarspelen Schiedam

Tijd: Locatie: OBS de Peperklip, Fahrenheitstraat 2, Schiedam

Gitaarspelen voor leerkrachten

Wil je graag gitaar kunnen spelen? Lijkt het je leuk om de gitaar in de klas te gebruiken? Dan is deze cursus iets voor jou. De groepscursus slaggitaar is speciaal gericht op leerkrachten in het basisonderwijs. Samen met collega’s leer je de basisvaardigheden op de gitaar en hoe je de gitaar in de klas kan gebruiken.

Wat ga je leren?

Aan het einde van de cursus ben je in staat een aantal liedjes te spelen. Denk hierbij aan kinderliedjes maar ook aan bekende popliedjes. Je gaat aan de slag met het spelen van akkoorden, het gebruik van verschillende aanslag technieken en het lezen van tablatuur (manier van notatie in de gitaarwereld).

Naast de basisvaardigheden leer je ook hoe je dit kan toepassen in de klas. Welke liedjes zijn geschikt, hoe leer je de liedjes aan kinderen en hoe gebruik je de gitaar. Je leert niet alleen liedjes spelen maar ook hoe je zelf liedjes kan instuderen. Zo kan je ook na de cursus je eigen repertoire blijven uitbreiden.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 12 lessen van 1 uur. Aan het begin van de cursus krijg je een reader met daarin de liedjes en uitleg over de theorie. Om het studeren thuis zo makkelijk en leuk mogelijk te maken ontvang je ook een usb stick met daarop aanvullend audio materiaal. Alle liedjes die je leert tijdens de cursus kun je thuis terug luisteren.

De cursus wordt gegeven door Ruben Scholten. Hij heeft al een aantal jaar een eigen lespraktijk in het hartje van Schiedam. Hij geeft daar met veel plezier les aan leerlingen van alle leeftijden. Daarnaast verzorgt hij voor verschillende organisaties groepslessen gitaar in het basisonderwijs en daarbuiten. Ruben staat voor hoog kwalitatief muziekonderwijs dat gericht is op de leerling/cursist. Ruben werkt met een door hem zelf ontwikkelde methode waarin de persoonlijke wens van de leerling centraal staat.

Kosten: € 50,- voor deelnemers van CMK scholen en € 100,- voor deelnemers van niet-CMK scholen.
Voor degenen die niet in het bezit zijn van een gitaar bieden wij de mogelijkheid om een gitaar te huren. De kosten hiervoor zijn € 2,50 per week. De kosten voor het aanschaffen van een gitaar plus accessoires (capo, tas, stemapparaat) zijn € 70,-.
Locatie: OBS De Peperklip, Fahrenheitstraat , 3112 ZM Schiedam
Startdatum: 31 oktober 2017
Einddatum: 16 januari 2018
Geen les op 5 en 26 dec en 2 jan.
Meer informatie en/of aanmelden: via Erik van Duijvenbode, erik@cmkvs.nl.