Cultuureducatiecafé Schiedam in het teken van muziekonderwijs

Tijd: Locatie: stichting Mooi Werk, Hoogstraat 97, Schiedam

Muziekonderwijs als thema

Een gast (of gasten) met een goed verhaal, gelegenheid om met vakgenoten in gesprek te gaan en ervaringen uitwisselen tijdens een kleine borrel. Dat is het CE Café. Op dinsdag 21 november van 16.00-17.00 uur bij Mooi Werk op Hoogstraat 97 in Schiedam. Deze editie van het cultuureducatiecafé staat volledig in het teken van lokale muziekprojecten in de klas.

Wat is het CE Café?

Heb je zin om meer te doen met kunst en cultuur in het onderwijs? Wil je geïnspireerd raken door vakgenoten of experts? Wil je weten hoe je cultuureducatie succesvol kan integreren in de klas?

Voor leerkrachten, professionals in de kunsten, educatie- en beleidsmedewerkers van culturele instellingen, bestuursleden en directies van scholen(gemeenschappen) organiseert Mooi Werk vijf keer per jaar een cultuureducatiecafé. Een inspirerende bijeenkomst, waar je na schooltijd even voor omfietst.

Gast van de dag

We gaan het hebben over muziek! Deze editie van het cultuureducatiecafé is gewijd aan muziekonderwijs. Cultuurcoach Renske Dźon verbindt culturele partijen met scholen en adviseert scholen over cultuuronderwijs. Zij is procesbegeleider voor de Schiedamse scholen die de subsidie Impuls Muziekonderwijs toegekend hebben gekregen. Dit café is ook interessant voor scholen die niet deelnemen aan de Impuls Muziekonderwijs. Lokale muziekverenigingen vertellen namelijk op 21 november wat zij voor scholen kunnen betekenen. Want muziekeducatie staat op de meeste scholen hoog op de agenda. Er is ruimte voor presentaties, pitches, vragen en voorbeeldprojecten. Zin om meer te weten te komen over muziekonderwijs? Meld je aan voor het eerstvolgende CE café.

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 21 november van 16.00 tot 17.00 uur (borrel tot 17.30 uur)

Waar: Mooi Werk, Hoogstraat 97, 3111 HC Schiedam

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmeldformulier CE café november 2017