De illusie ontmaskerd, een beeldende workshop optical art

Tijd: Locatie: Offerboom, ,
In het voorjaar is in het Stedelijk Museum Schiedam de tentoonstelling ‘Eye Attack’ te zien. De tentoongestelde werken draaien je een rad voor ogen: een plat vlak lijkt te bollen en een schilderij lijkt te bewegen. Je ziet niet wat je denkt. De kunstenaars weten het oog te misleiden met lijnen, patronen en kleurvlakken. Ze maken Op(tical) Art. Noem het mind wraps of breinbedotters.
Victor Vasarely, Vega-Pâl, 1965. Courtesy Pierre Vasarely en De Primi Fine Art
CMKVS biedt voor docenten een beeldende workshop aan bij de tentoonstelling. Als onderdeel van de workshop bezoek je de tentoonstelling en leer je naast de achtergronden van de werken ook hoe je hersenen je waarneming sturen. Na de rondleiding ga je aan de slag om zelf Op Art/Kinetische Kunst te maken.
De workshop biedt een mooie opstap naar een vervolgbezoek met leerlingen. Na afloop van de workshop kun je zefstandig aan de slag met het scheppen van de ultieme illusie in 2D.
Voor deze workshop is geen specifieke voorkennis vereist.
De optical art workshop is kosteloos voor leerkrachten van de CMK-scholen. € 30,- p.p. voor leerkrachten van overige scholen in Vlaardingen en Schiedam. € 60,- p.p. voor leerkrachten buiten Vlaardingen/Schiedam.
Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Aanmelden workshop optical art optical art

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.