Gratis cultuurinspiratie voor Schiedamse en Vlaardingse docenten

nieuws

Ben je docent op een Schiedamse of Vlaardingse school en heb je zin in wat extra cultuurinspiratie? Is het je goede voornemen om meer te doen met kunst en cultuur in de klas maar weet je nog niet zo goed hoe? Doe dan mee aan één van de twee workshops in maart (gratis voor CMK-scholen) of kom naar het gratis cultuureducatiecafé in Schiedam op 24 januari.

In samenwerking met Stedelijk Museum Schiedam biedt CMKVS een workshop aan over optical art, passend bij de tentoonstelling ‘Eye Attack’. Als onderdeel van de workshop bezoek je de tentoonstelling en leer je naast de achtergronden van de werken ook hoe je hersenen je waarneming sturen. Na de rondleiding ga je aan de slag om zelf Op Art/Kinetische Kunst te maken. Leer in een middag (op woensdag 29 maart)hoe je samen met je leerlingen kijkt naar deze kunst die met je hersenen speelt. Lees hier meer en geef je op. 

Op woensdag 15 maart vindt in KADE40 een muzikale workshop plaats. Van nazingen tot muziekmaken, het komt allemaal langs in drie uur tijd!

Samen muziek maken komt de sfeer ten goede in je klas, het verhoogt de concentratie bij je leerlingen en biedt een welkome afwisseling op de cognitieve vakken. Allemaal leuk en wel, maar hoe doe je dat dan in de praktijk? Leer in deze muzikale workshop hoe je met weinig middelen muziek kan maken met je leerlingen en hoe je een inhoudelijk gesprek kunt voeren over muziek. Meer informatie en opgeven via deze link.

Start 2017 meteen met je goede voornemen voor meer kunst en cultuur in de klas, en wel op 24 januari. Dan  vindt het eerste CE Café plaats. Een cultuureducatiecafé voor Schiedammers waarin kunst, cultuur en onderwijs besproken wordt. De gast van de dag is Renée van der Eijk, finalist van de Leraar van het jaar verkiezing 2015. Zij vertelt hoe zij kunst en cultuur een vaste plek heeft gegeven in haar lessen aan groep 7 van een Rotterdamse basisschool. Meer informatie op deze pagina.

Op een jaar vol kunstzinnige parels en culturele schatten in het Schiedamse en Vlaardingse onderwijs!