HiHaHuttenbouwers – Ontdek dans voor de allerkleinsten

nieuws


Het is donker. Het is stil. Een man en een vrouw gedost in vreemde, wollige pakken bewegen langzaam in de schemering. Het is muisstil, een cirkel van fel licht vangt de danseres die dromerig beweegt, een mobiel ‘insect’ stijgt langzaam omhoog van haar heup. Ze is zo dichtbij dat de kinderen haar bijna kunnen aanraken. En dat is best spannend.

Het is mooi om te zien hoe de kinderen van Vlaardingse basisscholen eerst schuchter en stilletjes zitten te kijken en naarmate de voorstelling in KADE40 vordert steeds meer loskomen. Tegen het einde van de voorstelling kruipen ze giechelend over het podium om popcorn te graaien van de grond, nestelen zich met de dansers op een enorme berg rode kussens en als toetje houden ze spontaan een kussengevecht. Wanneer de dansers aan de kinderen vragen waarover de voorstelling gaat, krijgen ze de meest fantasierijke antwoorden te horen: de danspakken zijn net wolken, de popcorn die uit de lucht valt is sneeuw.

Samen met beeldend uitvinder Bert Vogels creëert De Stilte een klein universum met dauw, zon, wind, regen en sneeuw. Met weinig middelen weten de dansers met hun humor, prachtige dans en interactie met de kinderen, de fantasie te prikkelen met een afwisselend en subtiel beeldenverhaal. De blije koppies die de zaal verlaten, spreken voor zich. HiHaHuttenbouwers is een aanrader voor jong en oud.