Kunstproject ‘Huis’ op IBS Ababil

nieuws

ICC-bezoek-Stedelijk-Museum-Schiedam-slider

Als onderdeel van deelname aan Cultuureducatie met Kwaliteit vond op IBS Ababil in juni en juli 2014 een kunstproject plaats voor groep 3 t/m 8 rond het thema ‘Huis’.

Aanleiding voor het project is de recente verhuizing naar een prachtige nieuwe school. ‘Huis’ verwijst naar de school als huis, maar ook je eigen huis en het huis van God.

De groepen 3,4,7 en 8 bezoeken het Stedelijk Museum Schiedam en volgen daar een kunstworkshop en een aansluitende kunstles op school. De groepen 5 en 6 volgen theaterlessen op school. Een speciale rol is weggelegd voor de leerkrachten van IBS Ababil. Zij zijn eerst op bezoek geweest in het Stedelijk Museum Schiedam en spelen een actieve rol bij de realisatie van het kunstproject. In de laatste week presenteren de kinderen en leerkrachten het kunstproject en de ouders in de vorm van een tentoonstelling en voorstelling.

Een voorproefje van de voorstelling (tekst door Nataschenka le Clercq):¬†“Een uil, een schildpad en een haas woonden samen in een groot huis met vele kamers. Kamers vol met boeken, kamers met zachte kussens en kopjes thee, kamers met ruimte om te rennen. De dieren hadden alle deuren open gezet en iedereen was welkom. De vele kamers vulden zich. Kinderen uit alle windstreken kwamen naar het huis, om te leren en te lezen uit de vele boeken, en om eindeloos samen te spelen. Iedereen had de ruimte om te bewegen en om zichzelf te zijn. Maar na verloop van tijd, leek het huis met de vele kamers te krimpen…”