Muziekonderwijs in de klas

Inspiratie, nieuws

impulsregeling muziek in Vlaardingen en Schiedam

De regeling impuls muziekonderwijs gaat zijn tweede jaar in. De scholen IKC de Ark, OBS Holy en Prins Willem-Alexander uit Vlaardingen en OBS de Peperklip uit Schiedam doen hieraan mee. Met deze regeling wordt ingezet op meer en beter muziekonderwijs. In samenwerking met stichting Mooi Werk en KADE40 werken de scholen aan betere muzieklessen, meer vakdocenten voor de klas en goede contacten met lokale aanbieders van muziekonderwijs. Om deel te nemen aan deze regeling, wordt een aanvraag gedaan bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

muziekonderwijs in de klas

 

muziekonderwijs op de Peperklip blinkt uit

Het koor Klipklanken, van OBS de Peperklip, is de echte uitblinker van de impulsregeling in Schiedam en Vlaardingen. Dit koor heeft een plaatsje weten te bemachtigen in de Lang Leve de Muziek-show op NPO ZAPP, een programma van AVROTROS. Dat deden ze met deze inzending, waarin ze zingend vragen om meer muziek in de klas. Klipklanken kreeg na deze inzending begeleiding van de Vliegende Brigadiers van Meer Muziek in de Klas. Zo maakten ze een studio-opname in Utrecht en een muziekclip op de school zelf. De school is te zien in de uitzending van 30 september van de Lang Leve de Muziek-show.

nieuwe scholen gestart met IMO

In schooljaar 2017-2018 zijn ook nieuwe scholen gestart. De St. Willibrordus, St. Jozefschool, Daltonbasisonderwijs de Klinker en SBO de Poldervaart uit Schiedam willen meer muziekonderwijs in de klas. Een uitdaging voor de Schiedamse stichting Moi Werk is dat de Poldervaart de eerste speciaal onderwijsschool is, die meedoet aan de regeling. Dat vraagt een andere aanpak. Een mooie kans om ook voor deze kinderen meer muziek in de klas te brengen. In Vlaardingen komt er sinds dit schooljaar meer muziekonderwijs voor Palet Holy en de Jan Lighart school.
muziekonderwijs in de klas

meer muziek op jouw school?

 Sinds 2 oktober is het mogelijk om je school aan te melden voor een nieuwe ronde van de Impuls Muziekonderwijs. Als je voor jouw school de extra impulsgelden wil meepakken en je hard wil maken voor meer muziekonderwijs in de klas, grijp dan nu je kans! Meer informatie en ondersteuning bij je aanvraag, voor zowel Vlaardingen als Schiedam, via Renske Dźon op e-mailadres renske@stichtingmooiwerk.nl.