Nieuwe cursus tot icc-er van start gegaan

nieuws

Op 28 oktober is een nieuwe cursus tot interne cultuurcoördinator gestart, waar 14 Schiedamse en Vlaardingse leerkrachten aan deelnemen. Deze eerste bijeenkomst vond plaats in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

Inspiratie, informatie, culturele ontmoetingen en uitwisseling vormen de bouwstenen van de cursus.

De cursus reist langs enkele culturele locaties in de regio en daardoor worden scholen en culturele instellingen en kunstenaars met elkaar in contact gebracht. Theorie en praktijk gaan in deze acht bijeenkomsten hand in hand.

 

Leerkrachten gaan aan het werk met de volgende onderwerpen:

  • Wat is cultuureducatie? Kennis over recente ontwikkelingen m.b.t. cultuurbeleid
  • Van visie naar leerlijnen. Wat leren kinderen bij cultuureducatie? Hoe versterk ik onze visie?
  • Hoe krijgt cultuureducatie een plaats in het curriculum met leerlijnen?
  • Hoe schrijf ik een beleidsplan en creëer ik draagvlak binnen mijn organisatie?
  • Hoe breng ik de culturele omgeving en markt in kaart? Welke kansen liggen er voor samenwerking en mooie educatieprojecten?
  • Wat zijn mijn taken, hoe kan ik deze realiseren en opnemen in het taakbeleid?
  • Kennis over financiële geldstromen, subsidies en fondswerving
  • Uitwisselen van expertise en ‘good practice’ praktijkervaringen

 

Enkele uitspraken van ICC-ers die de cursus hebben gevolgd; ‘Wat is er toch een rijk cultureel aanbod in de omgeving van de school’, ‘Hier zou ik met mijn team naar toe kunnen gaan om ze te inspireren’, ‘Kinderen kunnen hier zelf ervaren dat geschiedenis leeft’, ‘Nu weet ik wie ik kan aanspreken om een culturele activiteit te organiseren’, ‘Ik heb veel ideeën en materiaal gekregen om het beleidsplan te schrijven’.

Neem voor meer informatie over de cursus contact op met Erik van Duijvenbode, erik@cmkvs.nl.