Nieuwe lichting interne cultuurcoördinatoren op 16 maart

nieuws

Woensdag 16 maart zullen Vlaardingen en Schiedam 13 nieuwe icc-ers hebben. De leerkrachten van Schiedamse en Vlaardingse basisscholen hebben zich zes maanden verdiept in hoe cultuureducatie een blijvende plek kan krijgen in het onderwijs. Als icc-er heeft een leerkracht de taak om kunst en cultuur te integreren in het onderwijs. Hij of zij schrijft een cultuureducatief beleidsplan en zorgt dat leerlingen van groep 1 t/m 8 hun talenten kunnen ontwikkelen, kennis maken met verschillende kunstdisciplines en de diverse culturele instellingen in de regio.

 

De cursus icc wordt voor de derde keer aangeboden door CMKVS. Op 16 maart verwachten 13 gloednieuwe icc-ers hun certificaat in ontvangst te kunnen nemen. Zij hebben zich, onder leiding van een deskundige trainer, verdiept in het cultuureducatief beleidsplan voor hun school en daarnaast kennis gemaakt met diverse culturele instellingen.

Gemeentearchief Schiedam, Archeologisch Depot, Stedelijk Museum Schiedam, Stadsgehoorzaal Vlaardingen, Wennekerpand, Museum Vlaardingen en KADE40 zijn bezocht. Door educatief medewerkers van deze instellingen wordt verteld wat de mogelijkheden zijn voor een bezoek met leerlingen.

Op 16 maart presenteren de leerkrachten hun visie op cultuureducatie binnen de school. Daarbij zijn directieleden en bestuursleden van Schiedamse en Vlaardingse basisscholen, collega-leerkrachten en medewerkers van culturele instellingen aanwezig. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats in KADE40 en duurt van 15.15 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via projectcoördinator Erik van Duijvenbode, erik@cmkvs.nl.

 

_MG_5863