De zevendegroepers van De Peperklip leren fotograferen tijdens Fotofestival Schiedams Water

Inspiratie, nieuws

Fotofestival Schiedams Water

Als onderdeel van het fotofestival Schiedams Water hebben Mooi Werk en CMKVS een fotografieworkshop op basisschool De Peperklip verzorgd. Tijdens het festival stond de onlosmakelijke band tussen Schiedam en de drankindustrie centraal. Van zaterdag 15 april tot en met zondag 14 mei 2017 kon je het fotografische verhaal van Distillers District Schiedam beleven door de ogen van jonge opkomende en internationaal bekende fotografen. Het fotofestival is een initiatief van het Cultureel Forum Schiedam (CFS). Stichting Mooi Werk coördineerde het educatieve programma van dit bijzondere festival, zo ook de workshop op De Peperklip.

De fotografieworkshop op  De Peperklip

In de week van maandag 8 tot en met zondag 14 mei 2017 hebben de leerlingen van groep 7  van basisschool De Peperklip veel geleerd over fotografie en waren hun eigen foto’s te zien tijdens de expositie in het Stedelijk Museum Schiedam.

Op maandag kregen de zevendegroepers een introductieles fotografie van docent Angelique van Woerkom waarin zij aandacht besteedde aan spiegeling in foto’s en hoe je een foto leest. Daarna nam Sjef van Duin de kinderen mee de stad in. Hij leidde de leerlingen rond langs de verschillende exposities van het fotofestival en vertelde over de jenevergeschiedenis van Schiedam.

Foto Harm Hakkoer

Later in de week kregen de kinderen een opdracht waarbij zij zelf moesten experimenteren met fotograferen. ​Onder begeleiding van Sjef ging groep 7 op pad om typisch Schiedamse uitzichten te fotograferen, kijkend door een glas water. Deze bijzondere foto’s waren het hele weekend te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Foto’s Harm Hakkoer

 

Foto Harm Hakkoer